Kända inrednings- och designbloggar

Inredning och design är något som ligger svenskarna varmt om hjärtat. Kanske beror det på att vi tillbringar så mycket tid i våra hem, då vi går i ide under vårt lands långa vintrar, eller på att vi gärna bjuder hem gäster – då vill vi självklart trivas hemma. Oavsett anledningen märks det svenska inredningsintresset tydligt på den stora mängd inrednings- och designbloggar som finns runt om på nätet.

En av dessa inredningsbloggar, som har många läsare, är 20 Kvadrat. Bloggen 20 Kvadrat drivs av Josefine, som bor i Stockholm. Hennes blogg är den perfekta inredningsbloggen för alla som älskar svartvitt, och vill få inspiration och tips på hur de kan använda svartvitt i sin inredning. Josefine sysslar inte bara med inredning på sin blogg, utan arbetar också som en frilansande inredningsdesigner, varför hon med rätta kan säga att hon vet vad hon talar om.pots-716579_960_720

En annan inredningsbloggare som har erfarenheten på sin sida är Jannice Wistrand, som driver bloggen Add Simplicity. Wistrand arbetade från början som civilekonom med inriktning mot marknadsföring, men hade samtidigt av eget intresse gått en mängd kurser och utbildat sig inom feng shui. Hon bestämde sig till slut för att låta sitt intresse för inredning ta henne vidare i karriären och livet, och valde att studera inredningslinjen på folkuniversitetet i Malmö. Idag driver hon inte bara en blogg om inredning och feng shui, utan också ett eget företag, där hon arbetar som inrednings- och feng shui-konsult.

Den som inte bara tycker om inredning, utan också återvinning, ska kika in på Mormorsglamour, som drivs av Helena. Helenas särskilda inriktning är att hon är utbildad återvinningsdesigner, och strävar efter att ge gamla ting nytt liv. På sin blogg visar hon både upp egna skapelser och saker hon hittat i butiker och på loppisar, och hur hon använder dem i sin inredning. Hon ger också tips på hur man själv kan skapa sina egna inredningsdetaljer.

Om du får inspiration från någon av dessa bloggar, och skulle vilja köpa några snygga posters att dekorera väggarna med, ska du gå in på Nordicdesigncollective.se. Där finns ett stort utbud av tavlor och posters från nordiska designers och konstnärer, som kan förgylla varje hem, oavsett stil.

saturation