Finansiera din nya blogg

För att skapa en passiv inkomst kan du starta upp en egen blogg. Här kan du tjäna pengar genom sponsrade samarbeten eller genom att gå med i olika “affiliate”-nätverk. När du ska starta bloggen kanske du först behöver köpa in olika inventarier, som en dator eller en mobil som du kan göra dina uppdateringar på.

Med ett snabblån från Lånakuten kan du få ett mindre belopp som sedan har en kortare återbetalningstid. Dessa snabblån passar bra för mindre konsumtion och kan erbjudas av många olika långivare. Via Lånakuten kan du jämföra snabblån från 60 långivare och se vilka som har lägst ränta.

Driva ny blogg

Att driva en ny blogg kräver mycket uppmärksamhet, särskilt i början när du behöver bygga upp en ny publik. Du behöver inte blogga ett visst antal gånger per dygn, men ju mer aktiv den är desto lättare är det att få spridning på dina blogginlägg. Detta gäller särskilt om du kombinerar bloggandet med uppdateringar på sociala medier, där du delar med dig av blogginläggen.

Många projekt

Vanja Wikström är influencer och bloggare. Hon är också entreprenör och gillar att starta upp och sedan driva många nya projekt. Hon delar dessa intressen med sin sambo Niklas som också är hennes bollplank yrkesmässigt. De har skapat egna barnprogram på YouTube samt grundat och därefter sålt en e-handel. Vanja är nu mer känd som influencer och bloggare, medan Niklas har blivit hennes “bloggpojkvän”. Han filmar och fotograferar till bloggen och de är ett team till det mesta de gör. Ett av deras senaste projekt är att börja sälja NFT:er, eller digitala konstverk, på nätet.

Modern nomad

Emil Sergel är en modern nomad som arbetar och reser över hela världen. Han rekommenderar att tjäna pengar med passiva inkomster, vilket går att göra genom att exempelvis skriva en bok och sälja bilder i bildbanker. Att utföra webbdesign, översätta texter och coacha online är några andra exempel. När du bloggar och hittar olika andra kreativa sätt att tjäna pengar så får du en friare livsstil där du själv sätter begränsningarna. Att leva som nomad är billigt menar Emil Sergel, då det är de fasta kostnaderna för bostad, bil och prylar som kostar pengar för icke-nomader. Om du någon gång behöver extra pengar kan du också ta snabblån via Lånakuten.

Genom att minimera alla fasta kostnader minskar ångesten kring att varje månad behöva tjäna in en viss summa pengar. Som bloggare behöver du inte ha en fast plats att blogga från, och du kan även behålla ditt sociala nätverk via sociala medier och WhatsApp eller Viber. Det är inte nödvändigt att ha en massa saker som tavlor, porslin och kläder, många av dina ägodelar kan du göra dig av med eller minska på. Det finns också de som har familjer och lever som nomader, där de hemskolar barnen medan de är på resande fot. På detta sätt behöver de inte stanna på en viss plats under terminerna utan kan ge barnen nya perspektiv på livet genom att resa jorden runt. Då livet alltid förändras med tiden finns det mindre risk att du ångrar vad du gjort än vad du inte gjort, därför är det bra att prova på nya saker.

saturation