Världens äldsta bloggare

Idag är det många som bloggar och det finns alla sorters liv att läsa om. Det finns bloggar som inriktar sig på allt från idrott till skönhet eller mat. En del bloggare utmärker sig dock lite mer än andra. En som verkligen utmärker sig inom bloggarnas värld är Dagny Carlsson. Dagny är 104 år gammal och började blogga som 99-åring efter att ha gått en kurs i datorkunskap och internetanvändning. Nu driver hon sin egen blogg där hon skriver om sitt liv, sina tankar och vad hon gör om dagarna.

Inte som vanliga hundraåringar

Dagny Carlsson, 104-åringen som är Sveriges äldsta bloggare, skapade sin blogg som 99-åring. Hon startade bloggen efter att ha levt ensam ett tag efter att hennes man Harry dog. Bloggen blev på så sätt hennes metod att bearbeta sorgen med. På hennes blogg kan man läsa om hennes dagliga liv och allt som sker i hennes tillvaro. Man kan till exempel få reda på hur hon firar sin födelsedag och vad hon har för visdom om livet i allmänhet. Dagny har själv sagt att bloggen är en av de saker som håller henne ung i själ och sinne. Hon berättar att den också hjälper henne med ensamheten.

Inspiration från Dagny

Några av de visdomsord som Dagny har sagt är till exempel att man inte ska gnälla så mycket, utan det är bättre att göra det som ska göras utan klagomål. Hon uppmanar även till att ha roligt så länge det varar, livet alltså. Det är hennes livsfilosofi. Dagny är en normbrytande 104-åring som inte tänker göra som andra tanter säger hon. Hon tänker behålla sin nyfikenhet så länge hon kan. Vad kan vi då lära oss från Dagny? Kanske att det aldrig är för sent att förändra sitt liv och göra det man vill göra innerst inne. Hon säger att hennes liv började efter 100, att det var då hon för första gången vågade testa på nya saker.

saturation