Kontorsplats för bloggare

När bloggen börjar generera pengar är det många som känner att de står inför ett vägskäl. Ska de fortsätta med bloggen som en bisyssla och extrainkomst, eller lägga alla ägg i samma korg och påbörja vägen mot ett bloggimperium?

Till de som väljer det andra alternativet och vågar satsa finns det många goda råd på vägen. För att bygga en karriär krävs en tydlig strategi och mål som ligger både nära och långt bort i tiden. En bra start är att strukturera upp dagarna och sätta en tydlig agenda för de första veckorna.

En tydlig plats för karriären

Det finns en bild av bloggarbete att vara slappt, bekvämt och kanske till och med lite för enkelt. Detta är inte hela sanningen. Visst är det fantastiskt att själv kunna styra över sina dagar och tider men för att lyckas krävs det hårt jobb och stort fokus.

Att redan tidigt se ut en bra arbetsplats för allt bloggrelaterat arbete är en bra start. Hos Workaround finns lediga kontorsplatser i hela Sverige – samlade på ett enda ställe. Deras sökfunktion är smidig och visar snabbt de bästa alternativen. Här kan man enkelt hyra kontorsplats både för längre och kortare perioder och i alla prisklasser. Varför inte börja med ett budgetalternativ men ta sikte på något högre som en del av dina framtida mål?

Fördelen med eget kontor

Att ha ett eget kontor eller inhyrd kontorsplats kan ses som en onödig utgift, men det lönar sig förmodligen väldigt snart. Att kunna ta emot post och samarbeten till kontoret, själv bjuda in till möten och ha en strukturerad arbetsplats ser proffsigare ut både för de du arbetar med och för dig själv. När vi lever så som vi drömmer om att göra och tar ut drömmar i förskott tenderar de också i allt högre utsträckning att slå in. Lev ut dina drömmar lite mer och våga visa för omgivningen att du tänker satsa allt på det här, så är det snart du som har det där stora kontoret, karriären och samarbetspartners som du nyss bara kunde drömma om.

Planera samarbeten

Bloggare drar in majoriteten av alla intäkter på samarbeten. Sponsrade inlägg, adlinks och samarbeten som sträcker sig över till andra sociala medie-plattformar är för de flesta influencers och bloggare det som utgör hela månadsinkomsten.

För att hålla läsare intresserade och nå ut till rätt målgrupp är det viktigt att planera sina samarbeten och endast tacka ja eller sträcka ut handen till de företag som är relevanta för ens plattformar. Det är lätt att man blir förblindad av summor när det kommer in erbjudanden, men genvägar äro ofta senvägar och att tjäna snabba pengar nu kan göra att det blir svårare att dra in pengar i framtiden. Om man gång på gång tackar ja till samarbeten som inte är intressanta för ens egen publik riskerar man snart att de tröttnar och börjar följa någon annan istället.

saturation