Börja tjäna pengar på din blogg

Det går att tjäna pengar på att driva en blogg idag. Sätten att dra in på pengar på varierar och alla har möjlighet att göra det, men det kan vara lite segt att komma igång från början. Den som vill tjäna pengar har en stor fördel om den har många läsare, men även med färre läsare går det att tjäna lite pengar. Genom att lägga ned lite tid och arbete på att se till att bloggen blir intressant och tänka igenom inläggen kan det bli riktigt lönsamt.

Sälja annonser

Det allra vanligaste sättet att tjäna pengar på en blogg är att sälja annonser via länkar. Om du har en blogg redan har du säkert stött på ordet affiliates någon gång. Det finns sidor på nätet där det går att bli medlem och sedan får du tillgång till företag som betalar för att du länkar till deras sida. Många tjänar stora pengar på det här idag, men för en vanlig blogg kan det vara svårt att göra några pengar. Det handlar om att leda dina läsare till en sida och sedan få dem att göra ett köp. En vanlig blogg leder sällan till sådana sidor utan det här sättet att tjäna pengar är mer inriktat på sidor som enbart handlar om att tjäna pengar.

Sälj blogginlägg

Det går att få betalt för att skriva blogginlägg på sin sida. Texten brukar behöva handla om något speciellt och det ska finnas med en länk till företaget som betalar för inlägget. Det här är ett enkelt sätt att tjäna lite pengar. Nackdelen är att om det blir många inlägg i den här stilen kan dina läsare ledsna på att de hela tiden behöver läsa reklam på din blogg. En del inlägg som är sponsrade fungerar givetvis, men tänk dig för innan du skriver för många och riskerar att tappa de läsare du har fångat.

Bra extrapengar

En intjänad summa på bloggen kan leda till något bra i slutändan. Det är bra att ha ett extra kapital att lägga undan för sparande eller hitta på annat att göra för det. Allt från att passa på att gå till distriktstandvarden.se en gång extra eller att boka en resa. En blogg tar tid och om tanken på att det kan ses lite som ett jobb där det är bra att få in lite extra pengar är det lika bra att satsa på att tjäna pengar på den. Det går, men det är lite svårt att komma igång. Var smart och leta upp dina möjligheter till att börja tjäna något. Om bloggen växer och blir större hela tiden går det att göra riktigt bra med pengar på en lyckad blogg i framtiden.

saturation