Populära ekonomibloggar

Om du är intresserad av ekonomi, vill lära dig att spara långsiktigt, hitta de rätta fonderna att spara i och kanske till och med investera i aktier, då kan en bra och välskriven ekonomiblogg vara något för dig. Idag finns det ett stort antal populära bloggar att välja mellan. Du finner både bloggar skrivna av privatpersoner med privatekonomi som största intresse, som bloggar skrivna av företag och dagstidningar. Detta stora utbud gör det många gånger svårt att hitta en blogg med det där lilla extra och det är där vi kommer in i bilden. I denna artikel ger vi dig förslag på bloggar som är värda att läsa och förhoppningsvis kan även du hitta en blogg och bloggare du kan lära dig lite mer utav.

Dagstidningar och lokaltidningar

Idag har de flesta tidningar också flyttat in på internet. Här syns kopior på de artiklar som är publicerade i papperstidningen, men här finns även bloggar inriktade på specifika ämnen, såsom ekonomi och nöje. De flesta lokaltidningar har egna bloggare knutna till sig, skribenter som fokuserar mest på det som händer i närområdet. Är du intresserad av det som händer i din egen stad, hur marknaden ser ut för de stora företagen och om handeln har ökat eller minskat, då är det dessa bloggar du skall vända dig till. Dessa hittar du enklast genom att surfa in på din lokaltidnings hemsida och bläddra dig fram till det du söker efter. Bloggare på större tidningar riktar istället in sig på större händelser och vad som händer på andra sidan världen. Här är bloggarna på Di Digital, den digitala versionen av Dagens industri, en stor källa till kunskap.

Privatbloggar med kunskap

Som tidigare nämnt finns det också ett stort antal privata bloggar man kan vända sig till. Dessa skriver om allt ifrån börsmarknaden till barnfamiljens matkonto och producerar inlägg med rubriker såsom “sälja fakturor är ett bra tips” och “KPIF och reporäntan från 1997 till idag”. En omåttligt populär bloggare är Olle Qvarnström som ligger bakom bloggen “snåljåpen”. Här skriver han bland annat om sin karriär som investerare, men bloggen behandlar även andra ämnen inom privatekonomi. En annan populär blogg är Cornucopia?, Sveriges största oberoende blogg inom ekonomi, miljö och finans. Denna skrivs av författaren Lars Wilderäng och uppdateras regelbundet till alla läsares glädje. Ytterligare ett exempel är “Minimalisterna”, en blogg skriven av Elisabeth Byström och Johan Erfors, skribenter som skriver om möjligheten att leva minimalistiskt och på så vis spara pengar.

saturation