Välj tema för din blogg

 

Om du ska starta en ny blogg kan den handla om lite vad som helst. Beroende på vad du har för ambitioner med den så kan det dock vara bra att redan från början bestämBlog, blogging and blogglers themema ett särskilt tema för ditt bloggande och försöka hålla dig till det. En renodlad blogg är oftast mer intressant och lockar fler besökare än en där innehavaren bara skriver det som dyker upp i huvudet just den dagen. Förslagsvis väljer du ett tema eller ett fokusområde där du vet att du har bra koll och kan skriva på ett sådant sätt att läsaren har nytta av dina texter, eller blir underhållen av dem. Om man kikar på hur bloggtopplistorna ser ut så finns det ett antal huvudteman som brukar vara populära och ha lätt att få många läsare.

Sport- och spel
och spel är något många är intresserade av, så här finns också en stor marknad för bloggare på ämnet. Följer du ett visst lag, eller tippar stryktips varje vecka med så pass mycket framgång att du kan dela med dig av råd? Eller kanske du har ett nischintresse som att kolla all japansk MMA som går att få tag på och också spelar på vem som ska vinna matcherna? Grattis, du har ett bra underlag för att starta en blogg.

Kändisbloggarna
Kändisar har ett stort medlut när det kommer till att få läsare. De behöver inte skriva bra, och inte ha särskilt intressanta liv, för att få många besökare. De har en ovana att komma dit ändå. Kul för kändisarna, men inte så relevant för de flesta av oss.

De självutlämnande bloggarna
Lever du ett liv med mycket drama? Älskar du att posta arrangerade bilder på dina barn? Gillar du att testa olika sexleksaker? Reser du oerhört mycket? Om något av dessa är sant, eller du i övrigt är beredd att berätta precis allt om dig själv, då har du definitivt ett bra underlag för att starta en blogg.

Inredning och mode
Marknaden för inrednings- och modebloggar är nästintill oändlig. Har du ett intresse inom dessa sfärer och är bra på att fota (och också gärna har mycket pengar för att kunna investera i möbler och kläder) så är det bara att hitta en bra webbadress att registrera och sen köra igång.

Träning och hälsa
Folk älskar att läsa om träning. Då känns det nästan som om man har gjort något utan att ens gå till gymmet själv.

saturation