De 4 mest lönsamma bloggnischarna

Funderar du på att starta en blogg och undrar vad du ska skriva om? Det bästa är förstås om du skriver om någonting som verkligen intresserar dig. Det tenderar om inget annat att göra arbetet enklare och roligare, vilket gör att du förmodligen kommer att skriva mer.

Du kan bli så pass framgångsrik som bloggare att du aldrig behöver lämna ditt hem. Det låter förvisso ganska trist. Det är hur som helst inte verkligheten de flesta lever i. Om du äger fastigheter, bor i bostadsrätt eller hus kan det vara så att du själv är delaktig i att sörja för sandning och skottning under vinterhalvåret. Kellfri är en av Sveriges främsta försäljare av så kallade ATV-redskap som du kan spänna fast på exempelvis en fyrhjuling. Inför vintern är det perfekt med en Sandspridare ATV som gör att det går snabbt och enkelt att sanda stora ytor.

Bloggnischer som tjänar pengar

Observera att den här listan inte är ordnad utifrån vilka nischer som genererar störst inkomster. Om du funderar på att börja blogga som ett sätt att tjäna pengar kan du snarare se det som en lista av jämbördiga alternativ. Om du inte vet vad du ska blogga om kan du välja det ämne som intresserar dig mest – då har du i alla fall någonting att utgå ifrån.

Hälsa och träning

Som människor är vi smått besatta av att förbättra oss själva på olika sätt. Vi vill vara hälsosamma för att leva långa och friska liv. Hälsa och träning är en bloggnisch med många sub-nischer: kosttillskott, matlagning, träningsredskap, bantning o.s.v. Oavsett vilken specifik inriktning du väljer finns det produkter att sälja och råd att ge.

Finans

Människor vill inte bara leva långa och friska liv, utan de flesta vill också leva rika liv. En blogg om privatekonomi kan därför bli en framgångshistoria. Inom den här nischen ställs dock höga krav på att du har koll på vad du pratar om. Människor som är intresserade av ekonomi tenderar att vara rätt pålästa. En finansblogg kan hur som helst användas för att sälja allt från kontorsvaror till spartjänster.

Mat

Matbloggar anknyter ofta till hälsotemat men kan förstås vinklas på olika sätt. Människor måste äta och älskar mat – marknaden för den här nischen är med andra ord stor. Historiskt sett har det varit svårt att få matbloggar att bli inkomstbringande. Det har dock förändrats de senaste åren i och med en större affiliate-marknad och en ökad vilja från vissa företag att sponsra bra matbloggar.

Tjäna pengar online

Att tipsa andra människor om hur de kan tjäna pengar på nätet, exempelvis genom bloggande, har i sig för många blivit en lönsam nisch. Den här typen av bloggar kan tjäna pengar på olika sätt. Det kan till exempel handla om att värva andra till affiliate-program. Vissa är experimentella och antar ett slags metaperspektiv där bloggen skildrar själva resan till att bli lönsam.

saturation