Få fler besökare till din blogg

Få fler besökare till din blogg

När du ska starta en blogg behöver du bestämma om du vill blogga på en plattform eller om genom en egen hemsida. Väljer du att skapa din blogg på en egen hemsida får du vara beredd på att koda bloggen själv. Om du går via en bloggplattform finns det ofta färdiga mallar du kan använda. Du bör ha ett hum om vilket ämne du ska skriva om och vilken sorts blogg du vill ha. Sedan är det bara att börja blogga. Du kan få följare på Facebook om du startar en sida för din blogg där. Detta kan vara en god idé då dina vänner kan gå in och gilla sidan, och du kan samtidigt marknadsföra bloggen i ditt Facebookflöde.

Shot of a young woman using a laptop on the floor at homehttp://195.154.178.81/DATA/i_collage/pi/shoots/806429.jpg

Få dina följare att gilla dig

Men hur gör man egentligen för att få folk att besöka ens blogg? Drömmen om att ha en ständigt återkommande läsarkrets kan ibland kännas avlägsen. Faktum är att det inte alls behöver vara särskilt svårt. För att läsare ska vilja följa just din blogg behöver du först och främst ha en snygg och stilren design. Bloggens layout är också viktig och får inte vara förvirrande. Gör den så enkel och lätthanterlig som möjligt. Det ska vara lika kul att besöka din blogg som att beställa canvastavla på photowall.se och när du lägger upp ett nytt inlägg ska dina följare bli lika glada som när de hänger upp sin nya snygga fototavla på väggen. Du kan enkelt få fler besökare genom att vara aktiv i sociala medier, koppla ihop din blogg med din Facebookprofil, Instagram och Twitter och se till att interagera med dem som följer dig. Svara på kommentarer och var alltid öppen och trevlig.

Var aktiv i kommentarsfälten

När det kommer till bloggbesökare är social förmåga a och o. Se det som att du har en jobbrelation till varenda följare. Läsaren vill lära känna dig genom dina bloggposter och de som har hängt med ett tag har ofta bra koll på dig. Ge dem därför något personligt tillbaka. En svar på en kommentar kan göra en bloggläsares dag. Det är lika viktigt att vara “approachable” som det heter, som att vara professionell. Är du proffsig kan företag höra av sig med förslag om samarbeten och så kan du faktiskt tjäna pengar på din blogg. En annan lyckad strategi för att driva trafik till din blogg är att kommentera mycket i andras. En välskriven kommentar under ett nypublicerat inlägg på en stor blogg kan driva hundratals sidbesök till dig. Men akta dig för att bli en spammare – om du skriver tomma kommentarer som uppenbart bara raggar läsare eller om du helt enkelt syns för mycket i kommentarsfälten verkar du bara störig. Lagom är nyckelordet.

 

saturation