Trädgårdsbloggar för de med gröna fingrar

Även om de som har gröna fingrar hellre gräver ner dem i jorden ute i trädgården än skriver på ett tangentbord på datorn inomhus, finns uppenbarligen trädgårdsentusiaster som ändå tar sig tig att göra det. Det finns nämligen gott om trädgårdsbloggar runt om nätet att läsa för den som är trädgårdsintresserad.

En av dem är Luna Eks trädgårdsblogg. För Luna Ek är trädgårdsarbete inte bara ett intresse eller en hobby, utan hennes leverne: hon jobbar som trädgårdsdesigner. Ek har feng shui som särskild inriktning, och man kan därför räkna med många tips på hennes blogg som handlar om trägårdars balans, flöde och harmoni. Bloggen handlar dock även om hur man helt enkelt skapar trivsel i trädgården – och självklart om själva växterna och naturen, som är en förutsättning för att man ska kunna designa en inte bara vacker trädgård, utan en trädgård där plantor så väl som människor trivs.allotment-1603600_960_720

En annan populär trädgårdsblogg är Med fingrarna i (j)orden, som med sitt fyndiga namn lyckas beskriva den motsättning som påpekades inledningsvis i artikeln. Denna blogg drivs av trädgårdsjournalisten Eva, som förutom att blogga också skriver mycket annat: allt från reportage till böcker. Dessutom är hon redaktör för SVT:s ”Trädgårdsmåndag”. Hennes blogg är en blandning av allt från praktiska tips till mer lösa funderingar kring odling och trädgård.

Om man letar efter vackra trädgårdsbilder för att bli inspirerad, ska man gå in på bloggen Naturliga ting, som drivs av Annika. Annika var från början förskollärare, men skolade om sig till att bli trädgårdsfotograf. Hon har bland annat gett ut flera trädgårdsböcker, och ger även föreläsningar. På hennes blogg bjuds läsaren självklart på många bilder på vackra trädgårdar, men också en hel del praktiska tips – inte bara om odling, utan även om vad man kan göra med det man odlar, till exempel juicer.

Om du följer en eller flera av dessa bloggar, och blir inspirerad att göra något mer med din trädgård, till exempel genom att bygga ett växthus, ska du gå in på Byggmax.se. Där finns växthus som passar alla trädgårdar och smaker. När växthuset är färdigt hittar du sedan alla tips och all inspiration du behöver för att börja plantera i det på dessa bloggar.

saturation